LavastusProtsess
Lavastaja:  Taavi Tõnisson
Teater:   NUKU Teater
Kestus:  1 tund ja 50 minutit
Esietenduse kuupäev:  11. november
Külastuse kuupäev: 11. november

 

Ma olen väsinud ja pealekauba otsustan solvuda selle peale, et eelviimasest reast ei näinud poolt laval toimuvast. Ja kõikide pead, mille vahelt mul vahel tekkis võimalus midagi näha, kohe peale seda, kui olin oma võimalust märganud, reastusid täpselt minu vaatamistrajektoori ette. Ja kõige kurvem on see, et ma tõesti tahtsin jälgida! No juba näiteks seda, kui väga peategelasele meeldis särki seljast võtta ja tatti panna kõikide naistega.

Peategelasele Joosepile esitatakse süüdistus tema juubel-sünnipäeval, millest informeerivad teda oma enda kolleegid. Ma hakkasin aru saama, et peaksin olema huvitatud, et mispärast protsess siis algatati alles pärast mitut teema mainimist peaaegu et kõikide tegelaste poolt ja lõpulöögina mõjus Joosepi enda: ‘’Kust kõik teavad minu protsessist’’. Õigus, mina ju ka ei tea, Joosep, oleme samas taldrikus.

Ma olen kindel, et jälgimist väärt oli kõik liikumine ja paiknemine, eriti punase valguse all organiseeritud kaose tantsudes… Kõik need mitmetimõistetavad tähendusrikkad dialoogid, millele ma vahepeal peaaegu jõudsin keskenduda…
Aga ma polnud valmis. Andke andeks. Kindlameelselt tahan kevadel proovida end selle vaatamisega uuesti, aga siis juba esireast ja väljapuhanuna.

 

Foto allikas: koduleht